sobota, 7 lipca 2012

tost bun, czyli babeczki z warzywami i czosnkiem

Polecam ten przepis na śniadanie, kolacje, rodzinny piknik czy wypad na rowery. Szybko, tanio i pysznie!!

* przepis na 5 babeczek:

-5 bułek kajzerek
- pomidor umyty i pokrojony w plastry
-mały ogórek umyty i pokrojony w plastry
-garść rukoli
-parę plasterków sera żółtego
-1 łyżka masła
-3 ząbki czosnku
-5 plasterków dowolnej wędliny

Bułki przekrój wzdłuż i wydrąż z nich miękki środek (umieść go w miseczce). Wydrążone bułki posmaruj cienką warstwą masła.Na każdej bułce układaj kolejno: szynkę, pomidor, ogórek, ser, rukolę.

Pozostałe masło rozpuść. Czosnek obierz, drobno posiekaj i dodaj do masła. Masło i czosnek wymieszaj i dodaj do wydrążonych z bułki okruszków. Dokładnie połącz i posyp na każdą bułeczkę.

Piecz ok. 15 minut w 100 stopniach.

Smacznego! ;)












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!