-1 cebula
-4 łyżki masła
-1 duża marchewka
-1 pierś kurczaka
-2 małe cytryny
-kostka rosołowa
-ok. 200g połamanego spaghetti
-150g śmietany do zup
-sól i pieprz
Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchewkę w cienkie plastry.
Pierś kurczaka dokładnie umyj i pokrój w kostkę. W garnku stop masło, dodaj
warzywa i mięso. Duś ok. 10 min co jakiś czas mieszając.
Obierz cytryny, a skórki i wyciśnięty sok umieść w garnku z
warzywami i mięsem. Pokrusz kostkę rosołową i wsyp ją do garnka. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 35 min co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie ugotuj spaghetti (al dente).
Skórki cytryny wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Posól i
popieprz do smaku. Dodaj śmietanę i mieszaj zupę nie dopuszczając do wrzenia.
Zestaw garnek z palnika i przelej do miseczek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!