czwartek, 31 maja 2012

vegetables in the pan (warzywa na patelni)

Lubicie warzywa? Ja bardzo. Są zdrowe i bardzo smaczne. W dodatku kolorowo i pięknie wyglądają na talerzu.

*porcja dla 4 osób

-ok. 5 ziemniaków
-1 duża marchewka
-1 cebula
-1 korzeń selera
-1 mała pietruszka
-2 małe pętka cienkiej kiełbaski
-3 łyżki masła
-oliwa do smażenia
-1 łyżeczka bazylii, oregano, przyprawy do ziemniaków
-sól, pieprz

Warzywa umyć, obrać. Marchew i seler i pietruszkę gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie. Dodać ziemniaki i cebulę i gotować jeszcze 10 minut.

Warzywa wyjąć z garnka, osuszyć, pokroić w plastry. Masło i oliwę rozgrzać na patelni, dodać warzywa. Przyprawić pieprzem, Vegetą, bazylią i oregano. Dodać pokrojoną w paski kiełbaskę i dusić ok. 7 minut.
Gotowe!


 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!