niedziela, 27 maja 2012

Lemon Soup (zupa cytrynowa)


-1 cebula
-4 łyżki masła
-1 duża marchewka
-1 pierś kurczaka
-2 małe cytryny
-kostka rosołowa
-ok. 200g połamanego spaghetti
-150g śmietany do zup
-sól i pieprz

Cebulę pokrój w drobną kostkę, marchewkę w cienkie plastry. Pierś kurczaka dokładnie umyj i pokrój w kostkę. W garnku stop masło, dodaj warzywa i mięso. Duś ok. 10 min co jakiś czas mieszając.
Obierz cytryny, a skórki i wyciśnięty sok umieść w garnku z warzywami i mięsem. Pokrusz kostkę rosołową i wsyp ją do garnka. Mieszając doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 35 min co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie ugotuj spaghetti (al dente).
Skórki cytryny wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Posól i popieprz do smaku. Dodaj śmietanę i mieszaj zupę nie dopuszczając do wrzenia. Zestaw garnek z palnika i przelej do miseczek.  
Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!