czwartek, 31 maja 2012

champignons (zupa pieczarkowa)

Dzisiaj- moja ulubiona zupa pieczarkowa.

-ok. 200g pieczarek
-1 mała marchewka
-1 cebula
-kostka rosołowa
-250ml śmietany 18%
-łyżka masła
-oliwa do smażenia
-sól, pieprz, Vegeta, liść laurowy

W garnku zagotować wodę. Pieczarki i marchewkę umyć i pokroić na drobne kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać cebulę i pieczarki. Doprawić Vegetą i dusić pod przykryciem ok. 8 min.

Marchew i liść laurowy włożyć do garnka i gotować ok. 10 min. Dodać pieczarki i cebulę, kostkę rosołową, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zdjąć z ognia.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!