piątek, 26 października 2012

Indyk po bolońsku



Znowu coś z serii zdrowe-tanie-szybkie-smaczne ;) Polecam na nadchodzące zimne i ciemne dni... ;)

*porcja dla 2-3 osób:
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-300- 400 g mielonego lub drobno posiekanego indyka
-puszka pomidorów z puszki bez skórki
-2 łyżki przecieru pomidorowego
-pół cukinii
-sól, pieprz, zioła
-pęczek świeżej pietruszki
-pół paczki makaronu spaghetti

Na patelni poddusić cebulę, dodać czosnek i indyka. Smażyć 5 minut. Dodać pomidory z puszki i przecier, dusić 10 minut. Dodać drobno pokrojoną cukinię i dusić jeszcze parę minut, doprawić do smaku przyprawami. Podawać z makaronem, posypać pietruszką.

Smacznego! ;)




3 komentarze:

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i zapraszam ponownie. Na pewno się odwdzięczę ;). Miłego dnia!